Tips voor een mooie vakantiebestemming in eigen land

Dat je voor een droomvakantie niet per se een vliegticket naar de andere kant van de wereld hoeft te boeken, mag duidelijk zijn. Maar als je dan kiest voor een vakantie in eigen land, waar moet je dan precies zijn? In dit artikel lees je over de allermooiste vakantiebestemmingen in Nederland. Een geweldige tijd is gegarandeerd op deze plekken.

Giethoorn

Om deze lijst van vakantiebestemmingen maar eens af te trappen met een echte klassieker. Een wereldbekende bezienswaardigheid word je echter niet zomaar, zo bewijst Giethoorn. Door haar unieke grachtjes waar tal van fluisterbootjes overheen dobberen en de talloze schilderachtige panden en huisjes, kan je gerust zeggen dat je hier een keer geweest moet zijn. Bezoek ook eens Museumboerderij ’t Olde Maat Uus om de geschiedenis van Giethoorn écht goed te ontdekken. Dit Nederlandse Venetië straalt op haar best op een mooie zomerdag, maar is ook op de bewolkte dagen een uitstekende vakantiebestemming.

De Veluwe


De gemiddelde natuurliefhebber haalt zijn hart hier op. De Veluwe staat bekend om haar geweldige bosrijke omgeving en de uitgestrekte heidevelden. Het is een van de grootste en meest veelzijdige natuurgebieden van ons land en je vindt hier allerlei soorten planten en dieren. Van herten en reeën tot wilde zwijnen en roofvogels. Een verrekijker mee is dus zeker geen overbodige luxe. Maar ook als je een liefhebber bent van het bezoeken van steden en dorpen, kan je je ei kwijt op de Veluwe. Je vindt hier namelijk de eeuwenoude Hanzesteden Harderwijk, Hattem en Elburg, maar ook dorpjes als Ermelo, Putten en Garderen zijn het bezoeken waard.

Drenthe

Het is een provincie die nogal eens over het hoofd wordt gezien als het gaat om vakantiebestemmingen. Dat is echter harstikke onterecht, want deze noordelijke provincie heeft zo enorm veel te bieden. Van de alom bekende prehistorische hunebedden tot schitterende natuurgebieden als de Drentsche Aa en het Drents-Friese Wold. Maar ook voor de liefhebbers van winkelen en uitgaan is er genoeg te beleven in de Drentse hoofdstad Assen. Deze vakantiebestemming is zo enorm veelzijdig dat je er wel een keer geweest moet zijn. Het is met recht een van de mooiere vakantiebestemmingen van Nederland te noemen.

De Noord-Hollandse kust

Noord-Holland staat bekend om een aantal grote steden, waaronder onze hoofdstad Amsterdam. Maar naast de randstad heeft Noord-Holland nog meer te bieden. Het gaat hier namelijk om de Noord-Hollandse kust. Deze kustlijn staat bekend om de uitgestrekte stranden waar je heerlijk kan uitwaaien of genieten van de zon. Kijk bijvoorbeeld eens naar een vakantiepark in Julianadorp, vlak aan het water, maar ook de Callantsoog vakantiehuisjes bieden een geweldig verblijf. Met een vakantie aan de Noord-Hollandse kust kom je in ieder geval heerlijk tot rust.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *